Левски и Стойчо Стоев се разделиха днес по взаимно съгласие. По-късно Георги Иванов, който остава спортен директор, каза, че клубът води преговори с чужденец за нов треньор. Първото име, което се завъртя в публичното пространство, е Люпко Петрович. В момента легендарният сърбин е без работа, след като за последно води Литекс и напусна в края на 2015 година, когато отборът бе изваден от "А" група.

Люпко бе начело на "оранжевите" в скандалния прекратен мач през декември на "Герена". Тогава ръководството на Литекс нареди на играчите да напуснат терена. След това започна дълга сага около наказанието по случая и в крайна сметка "оранжевите" бяха извадени от елита, а на Левски отнети точки заради анулираните мачове.

Преди това, в началото на декември, Литекс изхвърли Левски на 1/4-финалите за Купата на България след 3:0 след продължение. Половин час с човек по-малко ловчанлии устискаха 0:0 в редовното време, а в продълженията Люпко Петрович съсипа "сините".

В началото на месец март Петрович каза: "Защо да не приема. Обичам България и феновете на Левски. Поканят ли ме, поемам отбора."

На този етап ситуацията на "Герена" е следната - Люпко Петрович е готов вариант и изчаква обаждане, но вероятно има и друга възможност.