Полузащитникът на Левски Франко Мазурек разказа за живота си в изолация по време на извънредното положение в България заради коронавируса. Атакуващият халф говори пред аржентинското издание "Ел Депор".

"София е затворена, страната също. Обявено е извънредно положение. Мерките бяха взети, когато имаше около десет потвърдени случая за COVID-19 преди малко повече от седмица, но числата се повишиха бързо. Вече се излиза само до супермаркети и аптеки. Футболът също спря и все още не е ясно кога ще се поднови. Раздадоха ни програми за самоподготовка вкъщи", обясни Мазурек.

"Домът ми е оборудван с основни неща за поддържане на физическа форма. Затворен съм повече от седмица. Само веднъж излязох до супермаркета. За щастие, мерките се взеха навреме тук. Следя и ситуацията в Аржентина, хората трябва да осъзнаят сериозността на ситуацията", каза халфът на Левски. 

"Хората в България са много отговорни. В супермаркетите спазват дистанция и носят маски, вземат всички предпазни мерки", добави аржентинецът.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!