Футболните хора понякога обичат да казват, че събития, процес, селекция или мач от 90 минути са проведени и съответно спечелени извън указания времеви период. Така и Станислав Генчев взе трите точки срещу Крумовград още миналия кръг, когато сините биха Локо Пд на „Лаута“. Да оставим настрана негостоприемния стадион. Новият треньор на сините издържа много важен тест срещу новия треньор на черно-белите. Любо Пенев е властелин на второто полувреме, помним как с Хебър отстрани Левски за купата, после на „Колежа“ след почивката надигра Ботев, направи показно през втората част онзи ден и в Стара Загора. Той е от така наречените треньори, които могат да упражнят влияние върху мачовете. Така че този изпит на Станислав Генчев му даде повече самочувствие да вкара още от енергията си в отбора.

Сега Левски е в състояние да всее страх в съперниците си, да им внуши, че им престои да бъдат сдъвкани и изплюти, и Крумовград, колкото и да се опитваше да даде някакъв отпор пред доста пълния стадион „Георги Аспарухов“, бе победен. И то точно със силата на второто полувреме. Станислав Генчев като че ли каза на резервите си – влезте и ги довършете. И те сграбчиха шанса си. Не че до този момент, водейки само с един гол, темпото е било с променливи стойности. При този треньор Левски не играе отпуснато, не се допуска т. нар. криене както на отбора, така и на отделни играчи. Няма инерция, няма изключване от скорост, а то няма как да се случи при такава подкрепа от трибуните. Много от футболистите на сините и най-вече новите не са играли при такава обстановка и това ще си личи тепърва, защото не са само 90-те минути, повечето от футболистите не са свикнали на такова внимание от запалянковци и медии. Генчев издигна себе си, играчите и Левски като цяло на друго ниво.

Станислав е компилация от треньорите, при които е работил като футболист и асистент. Занаят се краде, а той сега изглежда като сборен албум от най-доброто. Видимо и вече доказано, той е честен към футбола, любознателен е и очаква играта да му се отблагодари. Доставя си удоволствие от работата. Генчев излъчва радост, живец е най-малката степен на скалата на личното му настроение. За предишния треньор не казваха – всеки играч си е посочен, одобрен, доведен от него. Докато сегашният повтаря и потретва – всеки от новите е мой избор. И още нещо, което не бяхме чували много преди Станимир Стоилов и веднага след него – исках цялата власт, получих я и сега се разпореждам с нея. Това е разликата. Ще каже човек, че Генчев дълго време е чакал покана от Левски и Левски дълго време са търсили точно Генчев. Той – да намери място, където може да тропа по масата и да се разгърне, а шефовете на клуба да попаднат на някой, който да си бачка и да не ги занимава с акции, с отчети, със стари и нови дългове и тяхното погасяване.

Сега следва никак немаловажния момент около следващия мач по програма. Генчев трябва да постави въпроса около евентуалното отлагане на момента. Необходима е неговата категорична позиция, защото не е окей Лудогорец да чакат реванша си с Карабах и тогава да съобщят къде ги боли и къде ги сърби. Няма как Левски да е подизпълнител на когото и да било и треньорът трябва да упражни цялата си власт и по този потенциален проблем.
Желю СТАНКОВ/Тема Спорт