Треньорът на Левски Георги Тодоров похвали футболистите си за играта и показания характер при равенството 1:1 срещу Арда в Кърджали и сподели, че е нужна победа на тима за повишаване самочувствието на играчите. Според него е все още рано да се говори за завръщане на Валери Божинов в тима.

„Доволен съм от спечелената точка, колкото и така да звучи. С оглед развоя на мача, както започнахме неуверени, а така беше и началото на второто полувреме. Чувстваше се това в отбора и съм доволен, че проявихме характер с десет човека. Много е сложна ситуацията при нас, а ако беше Робърта вкарал, щяхме да бием. Трудът им заслужи позитивен резултат”, каза Тодоров след мача.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Казах им на почивката, че не искам да виждам неуверени хора. Няма причина да бъдат неуверени. Аз не им създавам натиск да са притеснени и сега е времето да покажат най-доброто и да се наложат, но в крайна сметка трябват и резултати. В тази ситуация успяхме да издържим и физически, след като четирима от нашите през седмицата бяха с младежкия национален отбор. Влагат се на тренировките, но трябва да си променят психологията и да са уверени. Няма причина да не са уверени. Ние си знаем състоянието, но трябва да търсим само позитивното. То минава и през резултати, защото нашата публика е малко особена. Когато няма резултати, самата обстановка в психологически план, така че в следващите мачове това трябва да се промени”, коментира още треньорът на Левски.

„Много е важна една победа, защото първо ще има спокойствие сред тях, по-голямо самочувствие и ще ни даде възможност да надградим над отбора. Десният ни бек няма да играе, а това е проблем. Ще видим какво ще правим. Ние във всички случаи трябва да вземем нови лица, тъй като бройка не ни стигат хората, особено в защита. Трябва много да променим и да имаме вариативност, тъй като сега нямам никаква. Тома беше контузен, а четирима човека не могат да изкарат всички мачове. Не искаме да правим грешки, тъй като не трябва да затлачваме отбора с бройка, а да търсим такива, които могат да направят трансфери. Има много момчета, които искат да се докажат в Левски, не са водещи парите. Ники Михайлов е отличен. Един истински капитан в тази обстановка, когато не се чувства най-комфортно”, сподели наставникът на „сините“.

„Още е рано да говорим за Божинов, Цонев и Курдов. Не подценявам нито един отбор”, завърши Георги Тодоров.