Треньорът на Левски Петър Хубчев остана доволен след победата срещу гостуващия Локомотив (Пловдив) с 1:0 в дербито от седмия кръг на efbet Лига. Бившият селекционер на националния тим похвали футболистите си, че са показали по-сериозно желание за успех.

„Хареса ми желанието. Може би гледам през други очила, но днес имахме по-голямо желание за тези три точки, които са страшно ценни. Още преди седмици казах, че такива победи са ми много по-скъпи. Ние не сме мислили въобще за следващите или миналите мачове. Мислехме и се готвихме само за мача с Локомотив Пловдив. Всеки треньор ще защити отбора си, но аз така видях – че имаме по-голямо желание. Видяха се и слабости, няма какво да ги крием. Всъщност, ще си ги кажем в съблекалнята. По-важното бе по-голямото желание за победа, това опитваме да вкараме”, сподели Хубчев след мача на „Герена“.

„Смените бяха изцяло тактически. Едната беше да забавим времето, а при другата футболистът повече нямаше сили. Вие хубаво ме питате за настроението, но аз не знам какво е. Излишни са такива въпроси. В тези мачове и дербита даже ролята на треньорите е много малка. Те се играят с пълен заряд. Аз от опит знам, че са много по-опасни другите срещи. Вие ме карате да говоря клишета. В тези мачове, ако върнете годините, има толкова ярки примери, че моментната форма не играе никаква роля. Зарядът там е друг, макар че в края на краищата пак се присъждат три точки. Просто моментното състояние не играе никаква роля”, завърши наставникът на „сините“ с поглед и към дербито с ЦСКА в следващия кръг.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020