Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев говори пред медиите в Пресклуб "България" преди дербито Левски - ЦСКА (тази събота, 14:45 часа). Кокала, както е познат Велев сред феновете, акцентира на катаклизмите във финансовото състояние на "сините".

"Президентът на Левски как се казваше... Георги... Как? (б.р. Георги Попов притежава 86,6% от акциите на Левски) Той за мен е неразпознаваем, не знам някога играл ли е футбол. Трябва да го питаме, ама кога ще го питаме - не знам.

Левски като бранд е доста апетитна хапка. Това е клуб с много ресурси, лицето на българския футбол. Ще е страхотен ход Цветомир Найденов да поеме цялата тази тежест, защото той е футболен човек, познавам го много добре. Няма значение клубната принадлежност. Мога да ви кажа, че той е бил дори в школата на Левски. Няма лошо, такива хора са нужни на българския футбол. Това, което се тиражира за 8,5 милиона на година, е перфектният вариант.

През 2009 година Тодор Батков ми размахваше бланка с разходите на клуба за месец. Бяха на година около шест милиона. Видя се, че Спас Русев много кратко ще се задържи в Левски, така и стана. Сега същото виждаме и с Васил Божков. Чувам в медиите за бащици, майки - това е много смешно".

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020