Футболистите на Левски понесоха тежък удар заради коронавируса, който доведе до извънредно положение в станата и спиране на мачовете. От "Герена" съобщиха, че заради ситуацията и липсата на приходи в касата на клуба, се налага заплатите на играчите да бъдат намалени с 50 % за периода, в който те не тренират и са възпрепятствани да изпълняват служебните си задължения.

Вчера в ексклузивно интервю за БЛИЦ Николай Михайлов обясни, че той и съотборниците му трябва да бъдат солидарни с клуба в тежкия момент. "Кажат ли ни – намаляваме заплатите ви с 50%, съгласяваме се", обясни вратарят пред най-четената агенция.

От "Герена" за момента не съобщават дали всички футболисти приемат решението за редуциране на месечните възнаграждения.

Изявлението на ПФК Левски:

Ръководството на ПФК Левски стартира процедура по подписване на анекси към договорите на играчите от първия отбор, спрямо които заплатите на футболистите ще бъдат намалени с 50 % за периода, в който те не тренират и са възпрепятствани да изпълняват служебните си задължения.

Решението идва във връзка с извънредното положение в Република България като мярка за справяне с вируса COVID-19, препоръките от Медицинската комисия към БФС от 17.03.2020 г. и спирането на първенството в Първа лига.

Winbet - победата е емоция! (18+)

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!