Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов даде интервю пред БЛИЦ СПОРТ, в което говори за напрежението между него и феновете покрай реванша със Сутиеска от Лига Европа, както и за вариантите пред клуба относно реванша в София срещу Хайдук (Сплит), който ще бъде без публика на „Георги Аспарухов“. Той също така разкри, че новите звезди Нелуц Рошу и Жорди Гомес са картотекирани за двубоите от втория квалифиакционен кръг на турнира.

- Г-н Иванов, разпределени ли са вече билетите за гостуването на Хайдук в Сплит?
- Тези 250 билета за двубоя са издадени и в момента пътуват към нас. Ние ще ги получим в понеделник около обяд. Половината ще ги предложим на симпатизанти на клуба, а другите 125 билета ще бъдат дадени на Националния клуб на привържениците на Левски. Те ще ги разпределят

- Организирате и екскурзия с чартъра на Левски, за тези, които желаят…
- Да. Отборът ще пътува с чартър на 12 юли рано сутринта – в 5:20 е полета. Така се случи, че по стечение на обстоятелствата имаме по-голям самолет и можем да предложим на повече привърженици да пътуват със самия отбор, ако са заинтересовани. Има вариант пътуване, настаняване в хотел, трансфери и билет за мача. Има и такъв, в който феновете само си избират къде да се настанят. Първият вариант е 420 евро, а вторият – 300 евро.

- Има ли оптимизъм във Вас преди мачовете с Хайдук (Сплит)?
- Има умерен оптимизъм от моя страна. Отборът се готви добре. Може би не е стигнал до пълния си потенциал, защото самата подготовка започна по-късно и беше малко съкратена. Но от друга гледна точка - настроението в отбора е много добро, а отстраняването на Сутиеска помогна и за повдигане на самочувствието.

- Ще успеете ли да картотекирате новите попълнения Рошу и Гомес?
- Двамата вече са картотекирани и ще бъдат на разположение за двубоите срещу хърватите.

- А ако дойде още някой нов футболист преди мачовете с Хайдук, може ли и той да получи картотека?
- Ако пристигне ново попълнение, той ще може да бъде картотекиран евентуално за следващия кръг, ако преодолеем Хайдук.

- Имаше напрежение между вас и феновете, те поискаха ви оставката. Успокоиха ли се отношенията ви?
- Напрежението преди реванша със Сутиеска, дойде от чисто организационни проблеми от страна на клуба от Черна гора. Билетите дойдоха трудно и в последния момент, който направи невъзможно правилното им разпределение навреме. Сега с Хайдук, както казах, билетите пътуват. Очаквам в понеделник да са тук и веднага да бъдат пуснати в продажба.

- Има ли как да поискате и да получите повече от тези 250 пропуска за привържениците на Левски?
- Изисванията на УЕФА покриват минимума от капацитета на стадиона – тези 5%. Ние, още когато бяхме потенциални победители в мачовете със Сутиеска, изисквахме от Хайдук да ни дадат 1000 билета, понеже очаквахме интересът към този мач да бъде огромен. За съжаление мачът няма да се играе на основния стадион на Хайдук, заради музикален фестивал, а ще бъде в предградията на Сплит – стадион с 5000 места. От Хайдук избраха да се придържат към минималния брой пропуски, които да ни отпуснат, тъй като сред техните фенове интересът също е огромен и всички билети са продадени.

- Обмисляте ли варианти за видеостена около стадион „Георги Аспарухов“ за реванша с Хайдук, който ще бъде при закрити врати?
- Да, обмислят се няколко варианта и имаме опции. В момента, в който успеем да потвърдим, ще го обявим официално в сайта ни.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

Лига Европа - сезон 2017/2018