Финансовият директор на Левски Красимир Иванов заяви на срещата с феновете в зала "Универсиада", че собствениците на клуба през изминалите години имат вина за сегашното тревожно състояние на "сините". По-рано тази вечер той обяви, че дълговете на клуба възлизат на 26 милиона лева.

Шефът по финансовите въпроси на "Герена" съобщи, че около 2,2 милиона лева са сумите, които "сините" дължат на фирми, близки до своите последни управници преди Спас Русев. Иванов обаче не пожела да разкрие поименно кои са те, тъй като заяви, че е подсъдим при разкриване на подобна информация.

"Защо аз дойдох тук да пера чужди ризи? Аз тази вечер съм тук пред вас, за да защитавам интереса на клуба. Моята задача от тук нататък с всеки изминал ден е да направя така, че Левски да не се срути. Финансово Левски е подсигурен до края на настоящия сезон. В момента клубът има три договора с “Виваком”, като е най-нормално, преди някой да ви даде отново пари, да сте му издължили старите си задължение. Клубът работи на загуба, защото собствениците през годините са искали състав, който да играе на високо ниво, и съответно разходите не са съответствали на приходите. Очевидно е, че отговорността Левски да стигне до това състояние, в което се намира в момента, я носят тези, които са управлявали клуба в годините след 2009-а", коментира Красимир Иванов.

"Кои са те, може лесно да разберете, като отворите Търговския регистър. Задълженията към фирми, близки до бившите собственици и ръководители, са на стойност 2,2 милиона лева. Разберете ме обаче, подсъдим съм, ако ви разкрия задълженията в детайли и поименно", допълни финансовият шеф на "сините".

Срещата в зала "Универсиада" продължи малко повече от три часа.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига