Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Бившият нападател, а след това и треньор на Левски - Михаил Вълчев, коментира срамната загуба на "сините" с 0:1 от Вадуц. Мачът в Лихтенщайн бе от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Реваншът е на 17 юли (вторник) от 18:45 часа на "Герена".
 
"Отборът играе едно към едно с миналия сезон. Не се вижда и грам прогрес. Срещу слаб противник "сините" имаха някакво преимущество, задържаха топката, но за пореден път се прояви слабостта в атака при преодоляването на по-сгъстена защита. Липсваха головите положения пред вратата на домакините от Лихтенщайн. В началото на мача имаше само една ситуация на Серджиу Буш, а след това центриране от корнер, което Яблонски не вкара. Това бе всичко. Левски така и не намери начин да преодолее защитата на Вадуц. Никой нищо не можа да измисли, а като цяло не видяхме и ясна визия какво иска да направи треньорът. Това, което се повтаряше до безкрайност през целия минал сезон, бе показано отново - безидейност, липса на креативност, никакви пасове в дълбочина, бавно разиграване на топката, никакъв опит да се поизтегли противниковата отбрана, за да може да бъде разредена по някакъв начин", анализира Михаил Вълчев пред "Тема Спорт". 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Повтори се сценарият от финала за Купата на България срещу Славия. Кое направи най-силно впечатление на световното първенство? Статичните положения. "Сините" и при тях ги нямаше никакви. Затова и съвсем логично се стигна до тази загуба от съперник с ниска класа. Резултатът дава шансове за реванша, но в София Левски ще трябва да внимава, защото се видя, че крилата на съперника са бързи. Тези футболисти не са чак толкова боси. И ако гостите вкарат гол, ще стане много трудно", продължи легендата на "сините". 

Вълчев коментира и поведението на треньора Делио Роси. След мача италианецът заяви, че "нищо срамно не се е случило". "Делио Роси може да казва, че има такива загуби. Колко му станаха вече. Излиза, че италианецът взе да си прави майтап с всички. За мен е така. Отношението му е напълно несериозно. Време е президентът да помисли за смяна въпреки неустойката, за която се говори. Да не би при отпадане на ранна фаза в евротурнирите клубът да загуби по-малко пари? Вижда се, че отборът не се развива. В играта срещу Вадуц липсваха елементарни неща - точни подавания, пробиви, захождания, центрирания. Нищо не се е променило...", коментира Вълчев.
 
Той коментира и лятната селекция, както и раздялата на Левски с Роман Прохазка, Васил Панайотов и Антонио Вутов. "Може би те са пo-класни футболисти от Антони Белмонт, който бе пълно разочарование в Лихтенщайн. След лятната селекция до момента Левски не само отстъпва по качество на тима от миналия сезон, но и по-бройка на играчите. Засега липсват Филипе Нашименто и Паулиньо, а Ривалдиньо е контузен постоянно. Може би тримата изгонени щяха да свършат повече работа. В клуба си направиха лоша сметка с лятната селекция. Като знаем какви пари взимат чужденците, защо когато един български футболист като Антонио Вутов поиска малко по-висока сума, и веднага се отказаха от него", попита риторично екс футболистът на "сините".
 
Въпреки негативите Вълчев е на мнение, че Левски е длъжен да елиминира тима от Лихтенщайн в реванша. "Оптимист съм за мача на "Герена". "Сините" не трябва да позволяват на съперника да направи и три последователни паса. Необходимо е тимът да започне с висока преса и с помощта на феновете да стъписа гостите. Дано видим повече атаки през центъра, по-скоростни нападения. Левски трябва да измисли нещо, защото в противен случай ще му останат само мачовете с Витоша (Бистрица)", завърши Вълчев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2018 в Първа лига