Една от легендите на Левски - Емил Спасов, подкрепи старши треньора Николай Митов. Според бившия голмайстор, настоящият треньор може да се справи със задачата да налага повече млади футболисти в първия състав. Емил Спасов коментира и състоянието на отбора в момента.

“В атакуващ план играта на Левски не вървеше много добре. Виждаме, че и головете, които реализира тимът, са или от полузащитници, или от защитници. С малки изключения. Адениджи вкарва от време на време. Но нигериецът от три положения вкарва едно. Лошото е, че другите нападатели не бележат. Очаквах повече от Аниете. В предишния си престой показа, че е добър футболист, но след завръщането му не съм удовлетворен от представянето му”, коментира Спасов.

За мен е нормално Станислав Иванов да получава все повече шанс, той е от най-талантливите нападатели на Левски. Виждате, че дори в отбор от ранга на Манчестър Юнайтед се дава път на много млади момчета. И други големи отбори предоставят шанс на 17-18-годишни футболисти. В нашето първенство, което е много по-слабо от водещите, би трябвало, а и е наложително най-добрите юноши да играят по-често и по-дълго време. Специално Николай Митов е треньор, който е работил в школата. Държи поглед върху футболистите. Николай е човекът, който може да свърши тази работа", каза още легендарният “син” голмайстор пред “Тема Спорт”.

“В плейофите предстоят тежки мачове. Ще бъде много трудно отборът да се пребори за шампионската титла. Трябва да се държи позицията, на която в момента се намираме, за да можем да участваме в Лига Европа. Според мен това е напълно във възможностите на тези играчи – при постоянна игра ще го постигнат”, каза още Спасов.

Той коментира и гостуването на Черно море, която е след паузата – 1 април (събота). „Очаквам Левски да победи. Отборът тръгва постепенно нагоре, намира се в подем. Явно смяната на треньорското ръководство се отразява благоприятно. Срещу Ботев (Пловдив) се забелязваше прогрес. Надявам се “сините” да продължат в същия дух и да играят от мач на мач все по-добре”, завърши Спасов.

Tелевизионната програма на Първа лига (РЕГЛАМЕНТ)

Всичко за Първа лига