Една от легендите на ПФК Левски Александър Манолов прекрати своята активна дейност в клуба. На 72 години водачът на ветераните се раздели със своите колеги и приятели със сълзи на очи и думите „Левски е всичко за мен“.

Бившият защитник и юноша на „сините“ демонстрира за пореден път своята безрезервна любов към клуба и накара всички присъстващи да го изпратят на крака и с неспирни аплодисменти.

От своя страна ръководството на Левски, в лицето на председателя на Управителния съвет Николай Илиев, уважи Манолов и му връчи специален плакет. Илиев произнесе реч, в която показа своята почит към всички бивши играчи на отбора и разкри, че е гласувано решение клубът да отделя всеки месец сума, която да отива за ветераните.

"Нямам думи, благодаря ви от все сърце!", отрони Манолов.

Той е роден на 24 септември 1943 г. Юноша на Левски и републикански шампион със старша възраст през 1961 г. Освен за Левски е играл и за Пирин, Добруджа и Дунав (Русе).

За Левски играе от 1965 г. до 1969 г. - общо пет сезона, като записва 82 мача във всички турнири и отбелязва 4 гола. Два пъти шампион с Левски (1965 г. и 1968 г.) и веднъж носител на купата на страната (1967 г.).

Почти 20 години Сашо Манолов бе водачът на "сините" ветерани и като организатор винаги е в основата на всички сбирки, чествания, годишнини, както и на редовните футболни мачове между ветераните – както у нас, така и в чужбина. През последното десетилетие воденият от него отбор на ветераните на Левски беше шест пъти шампион на България.