Представителният отбор, ветерани, служители и привърженици на Левски се събраха на Могилката (б.р. - мястото, където е основан футболния клуб) в градинката на 22-ра гимназия в близост до НДК и поднесоха венци и цветя по случай 110-ата годишнина на клуба. 

Първи на сцената излезе Илия Христов, председател на сдружение "Сини Сърца". След това имаше тържествен водосвет. Режисьорът Олег Ковачев изнесе емоционална реч, в която засвидетелства любовта си към Левски.

"110 години един клуб съществува! Най-големият, най-хубавият, най-почитаният", коментира пред присъстващите клубната легенда Емил Спасов.

Футболистите на Левски бяха предвождани от изпълнителния директор на тима от "Герена" Даниел Боримиров. Мажоритарният собственик Наско Сираков липсваше.

Eдин от бившите босове на Левски беше на Могилката - Томас Лафчис.

Популярният фен Петър Димитров пък държа традиционната си реч на мястото. Той разказа за открит бюст на Васил Левски от първия стадион на "сините". "Когато го видях, се разтреперих, и нататък нещата придобиха своя нормален развой. Предали са бюста във вторични суровини, но след това го видяхме и сега този бюст е в Националния исторически музей. И нека всеки левскар, който отиде и го види, да знае, че това е онази реликва от първия ни стадион", каза Димитров, след което бяха показани и снимки на бюста, открит от сдружението "Левски на левскарите":

Празникът ще продължи на стадион "Георги Аспарухов", където има ден на отворените врати, срещи с футболисти, автографи, много изненади и кулминация с празничен концерт. В 5-часовото шоу ще участват Дичо, Били Хлапето, Михаела Филева и Графа.

"Ще можете да видите на сцената още веднъж трейлъра на първия игрален филм за живота на ненадминатия Георги Аспарухов-Гунди в компанията на главните герои – Павел Иванов и Александра Свиленова", съобщиха от "Герена".