Левски (Чикаго) победи с 5:0 румънския ФК Оасу пред погледа на Андрей Апарухов, който изгледа на живо срещата. Този мач съпътстваше официалното откриване на първия фенклуб на Левски в Северна Америка. Както вече стана ясно, синът на Георги Аспарухов - Гунди и съпругата му Изабелла бяха избрани за почетни президенти на фенклуба. Андрей получи първата членска карта с номер 72507100001, а за Изабелла е тази с номер 72507100002.

"Много се радваме, че двамата приеха поканата. Пред погледа на Андрей победихме един от основните ни конкуренти за титлата, който нямаше загуба до момента. Присъствието му мотивира играчите ни още повече. С тази победа запазваме шансовете за атаката на трета поредна титла", споделиха от Левски (Чикаго) пред БЛИЦ СПОРТ.

Синът на Гунди е похвалил футболистите и е изтъкнал, че в някои моменти от мача Левски (Чикаго) е правил по-добри неща на терена от сегашния отбор на Левски (София).

Левски Чикаго 2014 беше създаден по случай 100-годишнината на ПФК и СК Левски (София), като две години поред прави требъл - шампионска титла в първенството на PSL (Премиер Сокър Лийг), Купа и Суперкупа.

"Атакувахме и Купата на щата Илинойс, но имаме два загубени финала от италианския Интернационал. Tази година вече сме на полуфинал и отново ще опитаме да я спечелим", разказа организаторът на Левски (Чикаго) Николай Василев.

Идеята за основаването на първия фенклуб на Левски в Северна Америка е от няколко години. Андрей и Изабела с радост приели поканата и пристигнали в Чикаго от Бостън, където живеят.

За председател на фенклуба е избран Борислав Зарев, който пристига от Маями. Изабела е била водеща на протокола, а под устава се подписват точно 27 човека. Логото на отбора и членските карти изготвя дизайнерът Димитър Манолчев.

"Идеята на Националния клуб на привържениците на Левски в Северна Америка е да утвърждаваме корените си. Да се познаваме, да общуваме и обменяме идеи за развитието на ПФК и СК Левски София. И да участваме в социалния живот с благотворителност. И самият клуб да бъде една социална среда, където по-младите да научават кой е Васил Левски, кой е Георги Аспарухов и т.н., какъв отбор е Левски София и защо е обичан силно от нас българите. Андрей каза, че се радва, че баща му не е забравен и подрастващите продължават да научават за него", казаха още от фенклуба на Левски в Северна Америка.