ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият адвокат на ЦСКА Първан Първанов, който представляваше клуба в делата, спечелени в УЕФА, коментира темата за дадения „условен лиценз“ на Левски от Българския футболен съюз. Той обясни, че лицензът е във връзка с европейските клубни турнири, а вътрешния им го дават безусловно.

Ето какво каза по темата адвокат Първанов :

„Това е условен лиценз за ЕКТ. Вътрешния им го дават безусловно. И на ЦСКА 2016 година за ЕКТ(който после не ни признаха от УЕФА и започнаха драмите с делата) беше даден с някакъв запис върху титула на лиценза, който го поставяше под условие; и който запис БФС си го бяха измислили от някъде без в правилниците да е предвидена такава възможност.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

За разлика от Левски обаче нашият „условен“ ЕКТ лиценз беше предшестван от едно писмо от БФС до УЕФА, което беше най-обикновена доносническа творба, която практически насъска УЕФА да игнорира „условния“ ЕКТ лиценз(което те законно нямаха право да правят, и което в крайна сметка ни спечели делата, след меко казано епични битки в арбитража).

Двойният аршин тук е на три нива. Първо, Левски нямат право на вътрешния лиценз, второ нямат право на никакъв ЕКТ лиценз (с условие или без условие), и трето, условният ЕКТ лиценз не е „подплатен“ с допълнителни писма до УЕФА. Така или иначе Левски си/му правят лоша услуга с това (незаконно) поддържане на командно дишане. Единственият начин този клуб да бъде възстановен е да мине през процедура по несъстоятелност и да се оздрави.

Моделът „емоционално изнудване на привържениците“, за да се плащат оперативни разходи, при условие, че ПФК Левски АД е доказано свръхзадлъжняло дружество е отлагане на неизбежното. Левски са нещо като старите баби, които крият, че момата е болна, докато я оженят, при положение, че има съвсем ясен и регламентиран ред как да се излекуват.

И най-тъжното в цялата тази история, е че БФС имат право да ги оставят да играят в „А“ група докато върви оздравяването. Въобще говорим за една амалгама от непросветеност, профанщина, и с десетилетия напластявана арогантност (и в Левски и в БФС), които сега тежат като не е един, а три воденични камъка“.