Септември (София) елиминира Левски от турнира за Купата на БФС след успех с 3:0 (0:2 в първия мач) и се класира на финал.

Септемврийци заличиха един гол от своя пасив още в шестата минута. Александър Кавръков беше заел добра позиция на втора греда след центриране от десния фланг и от близка дистанция прати топката във вратата.

След това домакините продължиха да бъдат по-активни. В 39-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение срещу играч на Септември. Зад топката застана Валентин Доцев, който стреля право с центъра на вратата за 2:0.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Две минути по-късно Доцев стреля в ръцете на Ивайло Крумов. През второто полувреме Септември стигна и до трети гол. След статично положение се стигна до суматоха в наказателното поле на Левски. Последва удар, при който защитник изчисти от голлинията, а след това топката попадна право на волето на Кристиян Добрев, който опъна мрежата.

Последва размяна на опасни атаки към двете врати, но и добри намеси на вратарите Ивайло Крумов и Александър Андреев. В заключителните минути на срещата Левски упражни натиск в опит да стигне до гол, но отборът така и не успя да отбележи.