Левски ще откупи Антонио Вутов, а няма да взима офанзивния халф отново под наем от Удинезе. Ръководствата на двата клуба са много близо до финализирането на сделката. Младежкият национал на България има договор за още една година с италианците - именно затова те не са склонни пак да го преотстъпват, а искат да го продадат, за да върнат част от вложените в играча средства. Така той е на път да стане собственост на родния си клуб, пише "Тема Спорт".

Вутов игра като преотстъпен на “Герена” в последните 12 месеца, а преди това носеше и екипа на Бтев (Пловдив) - при “канарчетата” също бе под наем. Офанзивният халф е желан от Делио Роси и Левски преговаря усилено за правата му с Удинезе, който го купи преди години от “сините”. Столичани продадоха Антонио на тима от “Фриули” в началото на 2015-а, като тогава в касата на Левски постъпиха над половин милион евро.

Развръзката по трансфера трябва да стане до дни, защото договорът за наем изтича в края на този месец. В Левски са оптимисти, че ще задържат един от големите си таланти. Клубът вече се раздели с четирима футболисти от средата на терена. Става дума за Роман Прохазка, Васил Панайотов, Нелуц Рошу и Георги Ангелов. Шефовете пък успяха да откупят правата на централния защитник Холмар Ейолфсон (участник на световното първенство с Исландия) от Макаби (Хайфа) и на дефанзивния халф Кали Тиам от унгарския МТК. 

Ако Левски не се споразумее с Удинезе, то 22-годишният Вутов ще продължи кариерата си или в италианския елитен клуб, или в друг отбор в чужбина. Няма опция той да остане в друг български тим, въпреки че веднага след края на миналия сезон се заговори, че Ботев (Пловдив) също иска да привлече играча. През сезон 2017/18 Антонио изигра общо 33 мача за Левски във всички турнири, в които отбеляза 3 гола.