Следвайки своята социална ангажираност и участие в проекти, насърчаващи децата да спортуват, ПФК Левски ще подпише споразумение с асоциация "Докосни дъгата", даваща подкрепа на деца болни от диабет, информира клубният сайт.

Като част от проекта "сините" ще предоставят на две деца на седемгодишна възраст право на безплатен тренировъчен процес в ДЮШ на „Герена“. Отделно ПФК Левски ще предоставя безплатни билети за домакинствата на „синия“ отбор за деца с диабет на различна възраст.

С това клубът, съвместно с асоциация "Докосни дъгата", поставя начало на социална програма за приобщаване на тези деца с цел отправяне на послание към обществото, че те са равнопоставени на всички останали и трябва да имат равен достъп до възможността да спортуват.

Подробности около параметрите на споразумението между двете страни, бъдещите инициативи и новите политики, които ще следва ПФК Левски, ще бъдат представени на специална пресконференция в понеделник, 28.11, от 11:00 часа в залата на ДЮШ на „Герена“.

На срещата с медиите ще присъстват изпълнителният директор на ПФК Левски Диана Иванова, директорът на „синята“ школа Даниел Боримиров, учредителят на асоциация "Докосни дъгата" Денислава Ангелова и председателят на асоциацията Петя Раева.