Левски продаде двама свои юноши на английския Шефилд Уензди. Това са родените през 2000 година юношески национали Стефан Гаврилов и Преслав Боруков.

Договорите им с клуба от Чемпиъншип са за по 2 години. Двамата пътуват за Шефилд още до края на този месец, за да почнат подготовка за новия сезон. Стефан и Преслав ще бъдат част от тима на "кукумявките" до 18 г. Могат да бъдат "качени" още в следващия сезон и в U21 - стига да си заслужат това.

Гаврилов (вътрешен халф) и Боруков (нападател) бяха на проби в Шефилд Уензди през ноември миналата година. Малко след това от клуба официално изявиха желание да ги привлекат.

"Много съм щастлив за Стефан и Преслав, тъй като те се трудиха много здраво, за да стигнат до този трансфер", обяви пред БТА мениджърът Антъни Раво, чиято агенция "Скаутинг тийм" посредничи при сделката.

"Интересът на клуба към двете момчета наистина е от ноември, но най-напред трябваше до споразумение да стигнат Левски и Шефилд Уензди. Контактувахме с Левски много добре и аз искам да благодаря на шефа на школата Даниел Боримиров и на адвокат Диана Иванова. Заминаваме този месец. Желая на Преслав и Стефан късмет и съм сигурен, че те ще успеят, тъй като имат потенциала за това", добави Раво.

През миналия сезон Боруков и Гаврилов най-често играха за тима на Левски в Елитната юношеска група до 17 години, а записаха участие и при 19-годишните.