Ръководството на Левски излезе с официална позиция след инцидентите от мача с Национал от Елитната група до 17 години, загубен от "сините" с 1:2.

От "Герена" са възмутени от цялостно поведение на играчи, треньори и ръководители на съперника. "Сините" са учудени как е възможно на подобен мач да няма нито един човек охрана.

Позицията на Левски: 

"На вниманието на БФС и цялата футболна общественост

Изразяваме възмущението си от изключително грозния инцидент, който се случи след края на двубоя в Елитната юношеска група до 17 години между „ФК Национал“ и „ПФК Левски“, игран на 25 август, неделя в Национална спортна академия „Васил Левски“. След последния съдийски сигнал на срещата, загубена от „Левски“ с 1:2, без абсолютно никаква причина вратарят на „Национал“ Стефан Михайлов налита на бой и нанася средна към тежка телесна повреда на наш футболист. В опит да го защитят, други негови съотборници биват също нокаутирани с прекомерна агресия. В резултат на това Александър Йовчев е със счупен нос, Кирил Манчев е с аркада на веждата и пет шева след посещение в болница, а Стоян Лазаров е с разбита уста.

В тази връзка искаме да зададем редица въпроси.

Защо „ФК Национал“ не е осигурил охрана на срещата, каквото е тяхното задължение? На кадрите, които публикуваме без никаква редакторска намеса не се вижда нито един охранител! Двубоят се играе в Национална спортна академия, не в някое затънтено кътче на България.

Кой позволява на вратар да се изживява като състезател по ММА? Къде в случая е треньорът на домакините Живко Петков и по този начин ли възпитаваме подрастващите?

Кой позволява на президента на „ФК Национал“ Благомир Муртин да се държи като мутра в зората на демокрацията, да атакува съдии и съперници и да толерира подобно поведение?

Как утре да накараме децата си да изберат спорта, когато здравето им не е защитено и те стават обект на грозни физически атаки, които не са провокирани с нищо?

Защо се позволява на „ФК Национал“ да не спазва наредбите на БФС и да не предоставя в системата на Електронното първенство пълни записи на срещите си, при условие, че всеки един футболен клуб го прави? Да не би да са над законите на футболната централа, с които се съобразяват всички останали клубове? Дали не е, за да се прикрият подобни гнусни мутренски атаки?

Настояваме за бърза и категорична реакция от БФС и за най-строги наказания за всички агресори, както и за клуба-домакин.

Готови сме да сезираме всички компетентни органи по случая, защото агресията няма абсолютно никакво място във футбола, още по-малко при подрастващите. В „Академия Левски“ се стремим да изградим добри футболисти, но преди всичко добри и стойностни хора и всякаква форма на подобна агресия ще бъде преследвана от нас с цената на всичко.

Видео от инцидентите можете да видите тук: https://bit.ly/3T2Weaw"