Днес собственикът на Левски Васил Божков празнува своя 63-ти рожден ден. Един от най-успешните български бизнесмени и предприемачи завършва Националната математическа гимназия в София. Има две висши образования – специалност „Приложна математика“ в Софийския университет и „Икономика на труда“ в УНСС.

Известен е с интереса си към изкуството и антиките, като през 2004 г. създава фондация Тракия с официална цел „организиране и подпомагане издирването и опазването на културните ценности, част от българското и световното културно-историческо наследство“.

Като част от дългогодишната си политика в подкрепа на спорта пък в средата на февруари 2019 г. г-н Васил Божков и компаниите, свързани с него, започна необходимото оздравяване, управление, финансиране и дългосрочно развитие на Левски, като безспорно най-популярният и разпознаваем бранд в родния футбол.

Ръководството, служителите и футболистите на ПФК Левски честитят празника на г-н Божков и му пожелават здраве, успехи във всички започнати начинания и бъдещи щастливи мигове, които да му носи любимият ни клуб, пише сайтът на "сините"