Левски показа раздвижване в играта си и напредък, но не записа победа и в последната си контрола от лагера в Кипър. В генералната репетиция за старта на пролетния дял тимът на Георги Дерменджиев направи 1:1 със сръбския Чукарички.

Давиде Мариани бе точен за Левски, а за съперника се разписа Джорджевич. Дерменджиев заложи на състав, който най-вероятно ще започне и в първия мач за пролетния дял срещу Локо (Пловдив). 

Михайлов бе на вратата, а в защита действаха Цветкович, Яблонски, Рейш и Горанов. Тиам и Райнов бяха в ролята на опорни халфове, а пред тях действаше Мариани. По крилата оперираха Паулиньо и Кабрал, а Валери Божинов поведе атаката.

Още в 6-ата минута Мариани откри резултата. Швейцарецът напредна с топката към наказателното поле на Чукарички и с хубав удар направи безпмощен вратаря на сръбския тим.

Левски продължи да атакува, а много дейни бяха Горанов, Паулиньо и Кабрал. Десният бек на няколко пъти сервира много добре кълбото в полето на Чукарички. Сърбите отвърнаха с опасни удари на Мудрински и Стеванович.

Резултатът бе изравнен в 33-ата минута. Александър Джорджевич бе изведен сам срещу Михайлов и успя да го преодолее за 1:1. 

В 39-ата минута Валери Божинов направи немислим пропуск. Мариани изведе Кабрал, срещу него се спусан вратаря на съперника, но холандецът чукна хубаво на Божинов. Завърналият се в Левски нападател обаче на празна врата от няколко метра прати кълбото над гредата.

На почивката Костов замени Божинов, а Илия Димитров влезе на мястото на Кабрал. Малко по-късно обаче младият нападател се контузи и се наложи да бъде заменен от Буш.

Втората част нямаше толкова много голови ситауции, като веднъж Ники Михайлов се намеси решително, а веднъж това стори и колегата му на отсрещната врата.

В крайна сметката срещата завърши при този резултат, а Левски приключи лагера в Кипър без победа. "Сините" завършиха наравно два пъти с Уфа, а също така и със Судува. Останалите мачове бяха загуби от Хенан, Висла (Плоцк) и Урал.

Левски - Чукарички 1:1
1:0 Давиде Мариани (6), 1:1 Джорджевич (32)



ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019