Днес се навършват 29 години от смъртта на бившия защитник на Левски Никола Димитров-Фъц.  Роден на 13 юни 1908 г. в София, той Започва в юношеския тим на клуба, а едва 16-годишен дебютира за първия тим в Бургас срещу Черноморец, пишат "сините" в сайта си.

От този момент цели 16 години е неизменен титуляр в Левски. Изиграва 143 шампионатни мача за тима, което е рекорд за предвоенната история на клуба. Международните му мачове са повече от 25 на брой.

Шампион на България е 2 пъти, столичен шампион 4 пъти и още толкова пъти - носител на Купата „Улпия Сердика“. За „А“ националния тим има 5 участия. Играе на поста централен защитник, въпреки ниския си ръст (163 см.). Много бърз и подвижен, добре технически подготвен и най-вече - винаги готов за борба. Това са основните показатели в играта на Фъц.

Освен футболист, Никола Димитров е и отличен скиор. В колекцията си има 14 шампионатни титли на България в дисциплината „северна комбинация“ (ски бягане и скок от шанца). Като скиор участва и на две световни първенства (1933 и 1941 г.) и една зимна Олимпиада в Гармиш-Партенкирхен (1936 г.).

След края на футболната си кариера (1940 г.) дълги години остава на работа в клуба като треньор на юношите, спортен инструктор и деятел. Той е единственият от старото поколение футболист, който до пенсионирането си остава да работи в Левски чак до обединението със Спартак.

Почива на 17 февруари 1988 г.

Поклон пред паметта му!