Националният отбор до 17 години, воден от Марчо Дафчев, ще изиграе приятелска среща с Ейре. Мачът е насрочен за утре (18 април) от 15:00 часа българско време и ще се проведе в най-стария ирландски град - Уотърфорд.

За този двубой селекционерът на държавната ни формация Марчо Дафчев няма да разчита на футболисти на Левски. От "Герена" взеха решение да спрат състезателите си за националния отбор, научи БЛИЦ СПОРТ.

Причината е, че на талантите на "сините" предстои финал за Купата на БФС срещу Ботев (Пловдив) и от "Герена" целят да съхранят талантите си за важния мач. Спорът за трофея е насрочен за 25 април от 16 часа в Горна Оряховица.  

За контролата с Ейре Дафчев е смятал да разчита и на няколко футболисти на "канарчетата", но в крайна сметка от Ботев са пуснали само един от повиканите - Даниел Иванов.

Групата на юношеския национален отбор за контролата с Ейре: 
Християн Петров, Кристиян Атанасов, Емил Ценов, Любомир Митков (ЦСКА), Алекс Луканов, Валентин Цветанов, Петър Георгиев, Тома Ушагелов, Димитър Василев (Лудогорец), Цветелин Енчев, Александър Кирилов (Дунав Русе), Красимир Панчев, Никола Виденов, Мартин Атанасов (Славия), Никола Маринов (Берое), Даниел Иванов (Ботев Пловдив), Илян Василев (Локомотив София), Стефан Попов (UЕ Sants, Испания).