Бившият футболист на Левски Дарко Тасевски ще е свободен агент от януари, съобщава "Дарик радио". Поради смъртта на краля на Тайланд Пумипон Адулядет се оказа, че плеймейкърът няма да може да продължи кариерата в Суфанбури и източната страна.

Припомняме, че заради кончината на най-дълго управлявалия монарх бе обявен едногодишен траур. Първоначално бе съобщено, че в идните три месеца се преустановяват всички дейности в държавата, в това число и футболния шампионат, но в последствие се оказа, че срокът ще е по-дълъг.

Тасевски вече се прибра със семейството си в България, а до понеделник гостува на роднини в Мекедония.

Другата седмица Тасевски отново ще е в София и ще се заеме с намирането на отбор, в който да продължи кариерата си. Ситуацията за него извънредна, защото той имаше договор с до 2018-а година със Суфанбури, но сега ще трябва да смени обстановката.

Тасевски бе на мач на бившия му тим Левски срещу Черно море от 13-ия кръг на Първа професионална лига (1:0). Самият футболист не е отварял тема за евентуално завръщане при „сините“, но с оглед на новата ситуация около него би приел разговори с новото ръководство на тима от „Георги Аспарухов“.

Дарко бе сред любимците на синята публиката, докато носеше екипа на Левски.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига