Люпко Петрович си тръгна за трети път от Левски. Този път изключително изненадващо, часове преди мача с Берое от 11 кръг на Първа лига.

Любопитното е, че досегашните напускания на сърбина са свързани с Гриша Ганчев, който дълги години беше собственик на Литекс. Петрович си тръгва от „Герена“ след мачове с отбори на бизнесмена.

Първият престой на Люпко Петрович приключва на 8 декември 1999 година след загуба с 1:3 като гост на Литекс. Алтин Хаджи открива резултата за домакините от Ловеч, но точно преди почивката Георги Бачев изравнява. В последните 13 минути на мача Светослав Тодоров вкарва два гола (един от дузпа) и носи победата на „оранжевите“.

Поражение от Литекс с 0:2 в Ловеч бележи края на второто пребиваване на сърбина като треньор на Левски. Зоран Янкович вкарва и двата гола за домакините, като единият е от дузпа.

Сега последният мач на Петрович като треньор на „сините“ при третия му престой беше равенството 1:1 с ЦСКА, където главен акционер в момента е Гриша Ганчев. В дербито преди седмица „червените“ изравниха с гол от дузпа, реализирана от Преслав Йорданов, след като Франсис Нар беше дал аванс на Левски.

Така и в трите случая, когато Люпко Петрович си напуска „Герена“ срещу отбора му са свирени дузпи в полза на тима, собственост на Гриша Ганчев. Това е просто любопитен факт, а не преднамерена тенденция./БЛИЦ СПОРТ

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига