Левски отпадна напълно незаслужено във втория квалификационен кръг на Лига Европа от Марибор (Словения). В мач реванш на стадион "Георги Аспарухов" двата отбора завършиха наравно 1:1 и след 0:0 в Словения българският тим напуска надпреварата. Левски игра много по-добре от противника, имаше доста положения, но така и не стигна до крайния успех.

"Честитя на играчите на Левски за 90-те минути борба, тичане и за начина, по който играхме. Дадоха всичко от себе си и в този момент не можем повече. Накрая нямахме и късмет. Марибор е добър отбор, имаха повече късмет и при резултат 1:1 отиват напред", каза Люпко Петрович пред БТВ.

"Пропуснахме доста положения, при 1:0 можеше да вкараме втори гол. Който от двата отбора да беше продължил, щеше да е заслужено. Няма какво да говорим. Отпаднали сме от Европа след два мача, в които не допуснахме загуба. Жалко, защото от два мача бяхме по-добри. От тук нататък трябва да работим сериозно и да се подготвим сериозно за старта на първенството. Да даваме всичко от себе си и да побеждаваме", каза още Люпко Петрович.

На въпрос бъдещето му свързано ли е с Левски, Петрович каза: "Това не ме интересува, лека вечер."

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

Програмата на Първа професионална лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа