Треньорът на Левски Люпко Петрович сподели очакванията си за предстоящия сблъсък от втория квалификационен кръг с Марибор. Сръбският специалист е убеден, че на "сините" им предстои много тежък мач и призова своите играчи да подходят внимателно към двубоя.

"Беше ни по-лесно, когато гостувахме в Словения. Резултатът е добър и за двата отбора и мисля, че шансовете за 50:50. В началото Марибор беше фаворитът, но сега нещата стоят малко по-различно. Въпреки това не очаквам да ни бъде лесно. Трябва да се представим най-малкото по начина, по който го направихме на “Людски врът” миналия четвъртък. В същото време трябва да бъдем внимателни, да подходим разумно и тактически грамотно към срещата, тъй като при гол на Марибор, ние ще трябва да отговорим с два”, заяви на пресконференцията Петрович.

“Надявам се и вярвам, че феновете ще ни помогнат. Въпреки че стадионът ще е пълен, не може да говорим за първоначален домакински натиск. Кога за последно видяхте такъв тук? Преди 4-5 години сигурно, нали? Не трябва да се втурваме всички в атака. Видяхте, че и Марибор игра умно и прибрано в първата среща. Футболът затова е чудо - понякога играеш офанзивно и губиш, друг път избираш дефанзивна схема и печелиш”, допълни още наставникът на “сините”, който се жалва, че в селекцията му липсва изявен голмайстор от ранга на клубната легенда Георги Иванов-Гонзо, с когото работи при първия си престой на “Герена”.

“В отбора няма нови контузени футболисти. Сърджан Лукин трайно е аут, а Хеан Деса не е готов. Той закъсня за подготовката на отбора и затова се контузи впоследствие. Сега е добре, тренира, но няма как с пет дни тренировки да влезе в игра. Иначе други проблеми нямаме. Горе-долу съм готов със стартовия състав. Има още време до мача утре вечер и може да размисля относно една-две позиции на терена".

"В Марибор Новакович е сред най-сериозните заплахи. Там има и други играчи обаче, които могат да са опасни. Хотич, десният защитник, също ме впечатли - млад футболист. Всеки отбор има слабости. И Барселона има слабости, и Марибор също“, добави специалистът.



Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа