Голмайсторът на Левски Жуниор Мапуку даде интервю, в което говори за ситуацията на "Герена", плановете си със "сините", прякора Черната сила, както и сподели, че обича да танцува и да се забавлява.

"Месецът бе страхотен. Работихме много, което ни помогна да спечелим мачовете си. В момента се чувстваме много добре и сме в много добра позиция преди следващите мачове. Радвам се, че вкарах срещу Пирин хеттрик, но винаги съм казвал, че най-важното нещо е отборът да печели. Не е важно дали Мапуку бележи, а Левски да печели, да взимаме по три точки. Това е най-важното за мен. Мисля, че сега сме по-добри. Работим много усилено и имаме нужната концентрация, която да ни позволи да вървим напред. Мисля, че само със здрава работа ще постигнем желаните резултати", каза пред Канал 3 Жуниор Мапуку.

"След като вкарах срещу Пирин се почувствах наистина добре, надявам се обаче да вкарвам още много попадения, с които отборът да върви напред", коментира нападателят.

"Аз не съм треньор, за да казвам кой да играе и кой не. Ако треньорът иска да играе с двама нападатели - ще го направим. Не съм тактик, но Буш е много добър играч и не е проблем за мен, ако той играе, а аз съм резерва. Ние сме Левски и имаме голяма конкуренция на всеки пост и всеки иска да играе, така че няма проблем, ако той играе вместо мен. Радвам се, че съм част от най-големия отбор в България. В момента сме в добра форма, и се вижда, че в последните мачове вкарваме много голове, работим голове и това дава резултат. Отборът не е съставен само от нападателите, които да вкарват по три гола. Ние сме отбор и не е важно дали защитник или нападател вкарва. Важни са трите точки и всички работим здраво, за да ги печелим", продължи Мапуку.

"Страхотно е да играя с футболисти като Габриел Обертан и Жорди Гомес. Те са като професори на терена и във всеки момент имаш възможност да се учиш от играчи като тях", изтъкна конгоанецът.

"Само аз съм Черната сила, но не знам все още прякорите на останалите играчи. Това име не е от скоро, аз отдавна съм Черната сила и сега всички ме знаят с това име, което ми харесва. В живота извън футбола обичам танците и да се забавлявам. Започвам да работя за един мач в събота още в понеделник и когато вкарам имам нужда да изкарам всичко навън. Понякога танцувам, понякога пък правя салта. Просто имам много енергия", каза за себе си Мапуку.

"Понякога излизаме с Обертан, защото той говори френски, също така съм близък с Нар и Бабатунде. Всички в отбора сме приятели. В един голям отбор всеки трябва да говори с всеки, при нас е същото. Делио Роси има добра философия за играта, и е страхотен тактик. Той е добър треньор и като дойде в отбора промени всичко, видя се в последните три мача", коментира нападателят за италианския наставник на Левски.

"Всички знаят, че Лудогорец е добър отбор, не само в България, но и в Европа. Аз не съм изплашен от тях и ще покажем кой е Левски, както го направихме в последните три мача. Няма да бъде лесно на Лудогорец да дойде тук и да спечели, защото ние сме Левски и сме силен отбор. Както казах преди малко, не е важно аз да бележа, искаме когато свърши сезонът Левски да е шампион и да играе в Европа. Не мога да кажа, че ако не вкарам гол няма да спя, важни са трите точки. Ако вкарам се радвам, но не е проблем, ако не го направя. Не мисля дали ще вкарам 20 или 25 гола. Ако треньорът ме пусне и вкарам, благодаря на Бог", каза Мапуку.

"Не познавам ЦСКА, ние сме Левски и в края на сезона ще видим къде ще завършим. Но с идването на големи играчи като Обертан и Гомес, Роман Прохазка също е страхотен, но не мислим толкова далеч... Имаме тежък мач в сряда срещу Лудогорец и трябва да победим. Аз съм състезател и дойдох в Левски, за да спечеля всичко. Със собственика и с мениджъра ми не сме говорили за трансфер. Трябва да се трудим много и да печелим в името на Левски. Феновете трябва да идват на стадиона на всеки мач, защото сега атмосферата в отбора е добра, и имаме нужда от тях, за да печелим всеки двубой. Аз искам да кажа "благодаря" на всички, които обичат Левски, защото когато вляза в социалните мрежи виждам тяхната подкрепа и това ме мотивира допълнително. Благодаря, че сте зад нас", добави нападателят.