Разписалият се във втори пореден мач на Левски Давиде Мариани призна, че под ръководството на треньора Петър Хубчев е разбрал какво липсва в играта му и се представя силно в началото на сезона. Швейцарецът вкара два гола срещу Дунав (4:1) в Русе на старта в efbet Лига, а няколко дни преди това реализира и срещу Ружомберок (2:0) в Словакия при първия мач между двата тима от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

„Вкарахме четири гола наистина, честно казано, мисля, че можеха да бъдат 7-8. Важното е, че спечелихме. Предстои ни важен мач в четвъртък, трябва да се възстановим и да останем с позитивна енергия”, сподели Мариани, който бе избран за най-добър играч на мача в Русе.

„Началото на сезона е точно такова, каквото си го представях. Работих здраво по време на подготовката. Мисля, че с този треньор ще се справим и още по-добре. Нещо, което липсва в моя характер, той ми го показа и ето, че успя да ме мотивира, а аз се справям още по-добре. Харесва ми тази сгъстена програма. Ако питате мен, бих играл отново и утре. Няма как да си уморен. Лично аз нямам търпение да играем в четвъртък отново”, добави швейцарецът.

„Вярно е, че ще бъдем без невероятните ни привърженици. Те ще ни липсват, така че ще трябва да дадем нещо допълнително от себе си, за да спечелим. Чух, че ще има вход свободен за някои деца, те ще ни подкрепят. В тези 90 минути резултатът за нас е 0:0. Както казах – европейски мач, феновете няма да са на трибуните, трябва да сме максимално концентрирани. С този треньор вървим в правия път”, завърши 28-годишният халф.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери