Черногорският национал Милан Миятович е в Левски вече близо 10 дни. Той даде интервю пред клубния сайт на "сините", в което разказа за впечатленията си и целите си със столичани.

"Всички ме приеха страхотно и направиха така, че да не се чувствам като чужденец, а като българин, който е в клуба от много време. Знаех, че Левски е много голям отбор, но когато пристигнах разбрах, че е много по-голям от това, което си мислех. В Черна гора знаем какъв клуб е Левски и не мислих много преди да взема решение да пристигна в клуба", започна Миятович.

"Може би Живко Миланов ми помогна най-много за бързото адаптиране. Мисля, че с него се разбираме най-добре. Михайлов е добър вратар и няма да има проблеми който и да застане на вратата. 

В България може би се играе по-бърз футбол от Черна гора. Започнах да свиквам и смятам, че с времето ще се представям все по-силно. Изиграхме два здрави приятелски мача и мисля, че се представихме добре. Сега в подготовката има умора, но това е нормално. Важното е да се подготвим за първенството и за евротурнирите", продължи черногорецът.

"Не познавам Ружомберок, но миналата година играх срещу Тренчин. Това, което видях тогава и това, което виждам сега в Левски ме кара да мисля, че имаме доста добри шансове да преминем в следващия кръг на Лига Европа. 

От България знам за Лудогорец, които са редовно в евротурнирите. За ЦСКА не знам много, но видях, че са завършили втори и вероятно са добър отбор. Целта пред нас е само една - трофей. Последните 10 години това не се е случвало, затова се надявам да спечелим тази година един, а защо не и двата трофея", завърши Миятович.