Молдовският национал Раду Гинсар е попаднал в полезрението на Левски. Той е бил предложен на „сините“ от мениджъри, информира „Тема Спорт“. Футболистът отговаря на търсените от Делио Роси характеристики. Той играе като втори нападател, а може да действа и на десния фланг на атаката. В момента 26-годишният Гинсар е на лагер със селекцията на страната си, на която й предстои да играе контрола срещу Армения. Спарингът е днес.

Добрата новина за „сините“ е, че атакуващият футболист става свободен агент на 30 юни. На тази дата договорът му с израелския Апоел (Хайфа) изтича. До момента споразумението между двете страни не е подновено. Първо нападателят е заявил, че със сигурност напуска, тъй като вече е получил по-добри оферти – местните издания твърдят, че едната е от Левски. Това е накарало шефовете на тима от Хайфа да извадят ново предложение на молдовеца.

Раду Гинсар e роден на 10 декември 1991 година, висок е 182 сантиметра, а по-силният му крак е левият. През изминалата кампания е изиграл 33 шампионатни двубоя, в които е отбелязал 3 гола за Апоел. В клубния си тим той доста често е действал като чист халф, докато в националния отбор на страната си е пускан на върха на атаката. С тима от Хайфа той печели купата на Израел. В Молдова е играл в Шериф (Тираспол) – в този тим е бил съотборник с капитана на Левски Божидар Митрев. За три сезона с този отбор взима две титли, 2 купи и 2 Суперкупи. Печелил е тези отличия по веднъж и със Зимбру, чийто екип носи една кампания. Пет години Гинсар се подвизава в родния Академия (Кишинев).

Треньорът на Левски Делио Роси държи да подсили състава с поне трима нови играчи. Той иска да бъдат привлечени вратар, бек и нападател. В края на миналата седмица Левски успя да уреди изцяло правата на Холмар Ейолфсон и Кали Тиам.