Бившият треньор на Левски Станимир Стоилов, който пише история в Казахстан с Астана, коментира ситуацията при "сините" и разкри за какво са си говорили със собственика Спас Русев.

„От моето напускане Русев е първият собственик, който имаше желание да проведем разговор на темата футбол. Какво мисля аз за Левски и какво мисли той. Разговорът беше изключително положителен. Сигурно е предполагал, че аз съм последният, постигнал успехи. Друг никой не се е обаждал да ми иска съвет”, каза Мъри в актуално студио „Дерби”.

„Русев ми сподели идеята си за развитие в Левски и мисля, че това е пътят. Беше почнал да прави промени. Надявам се всичко да е за добро. Явно е, че има проблеми, има забавяне. То се вижда по инвестициите, които не са достатъчни”, продължи Стоилов.

„Оценката за футбола е винаги стадионът. Няма отбор, който да играе добре, да печели и да се развива и да не е пълен стадионът. Има ли резултати, инвестиции и бъдеще - хората са на стадиона. Всичко друго означава да живееш в лъжа. Не може да чакаш фенклубовете да водят фенове на трибуните. Трябва отборът с играта си да ги кара да тръгнат към стадиона”, коментира специалистът посещенията на футболните двубои у нас.

Той коментира и темата с Наско Сираков, който е спряган за пост в ЦСКА.

„Изобщо не смятам, че Сираков може да се замисли по този въпрос. Несериозно е. Мястото му не е там, а на „Герена”, отсече Мъри.