Треньор номер 1 на България за 2017 година Станимир Стоилов коментира ситуацията в Левски, наставника Делио Роси и голямата звезда Габриел Обертан.

„Аз съм левскар и искам Левски да побеждава. Клубът има всички шансове да се стабилизира и да тръгне нагоре. Имат опитен треньор, мисля, че имат и финансова мощ в момента. От тук насетне всичко е въпрос да се намери най-доброто изпълнение. Пет мача с ЦСКА е добра възможност да покажат добро лице и да победят. Позволявам си веднъж на шест месеца да кажа моята истина за клуба. Ако може да я прочетат добре, да влязат в рамки“, коментира Стоилов пред "Дарик Радио".

„Роси е прав, че трябва време, но монетата има две страни. Прав е, че за да има клуб, който държи високо ниво с , е нужно време, но за да създадеш отбор, който да побеждава след трето място съперници, не е толкова нужно времето. Да научиш тима си да се състезава и да печели, не е нужно толкова време. Да обучиш отбора си да играе във фаза защита и да печели срещу съперници под трето място надолу. На този отбор сега според мен му е нужна повече импровизация, настроение“, продължи бившият наставник на Левски.

„Бих се върнал в Левски ако има желание в хората, които водят клуба. Сега бях свободен, но нямаше предложения. Ако има желание, надявам се да работим по добър начин. Когато си в Левски трябва да направиш така, че той да радва хората, да носи радост и финансова полза, и да печели трофеи. Аз съм оптимист, след като имаш опит и финансиране, би трябвало да имаш отбор. Най-важното – имат феновете. На тях им е нужно съвсем малко“, каза още Мъри.

„От Обертан се очакваше много. Неслучайно се говореше само за него. Но в последните години той се загуби от световния футбол. В Анжи също не бе постоянен играч. В България на фона на това, което показва, трябва да се замисли за себе си. Той е бил голям играч, но и сега трябва да бъде такъв. Ние му дадохме шанс, феновете го аплодираха още преди да е почнал. Всички гледат на него като на величие, той сам трябва да се запита това ли е играта, която трябва да показва. Ако така продължава скоро ще усети другата страна на монетата от страна на феновете“, каза Стоилов по адрес на Габриел Обертан.

Специалистът, който подписа нов договор с Астана, коментира и борбата за първенството и Купата на България.

„Не мога да кажа какво ще стане. Има подготовка, плейофи. Който е по-добър от трите водещи отбори, той ще вземе титлата. Левски е наваксвал такава разлика. Надявам се и желая от сърце Левски да вземе единия трофей. Ако вземе титлата още по-добре, десертът няма да го върнем – Купата. Лудогорец има опит, стил, но двата гранда трябва да подготвят с повече желание и да заличат надмощието на Лудогорец“, каза Стоилов.

„Роси си има стил. Той ще го изповядва и надгражда и занапред. За Белчев – той ще търси баланса между емоциите и футбола. Мисля, че Левски има повече шансове да мине за Купата, защото ще се явява финал, а първенството ще има още много мачове“, каза за финал Стоилов.

Мъри се извини на организаторите на "Футболист на годината", че не успя да присъства и да си получи наградата за най-добър треньор.

„В крайна сметка анкетите трябва да са такива, каквито са. Всеки журналист може да даде своя вот. Извинявам се на организаторите, наложи се същият ден да пътувам и затова не присъствах. Поздравявам и Ивелин, който стана Футболист на годината, поздравявам и Киров, и Белчев. Радвам се българското треньорство. Надявам се нашият футбол да продължи да се развива в добра насока“.