Новият футболист в Левски Христофор Хубчев изпадна в неловка ситуация заради съвпадението на фамилията му с тази на героя от САЩ '94 и бивш треньор на "сините" Петър Хубчев.

Фенове на Левски го нападнаха с въпроси в социалните мрежи и го попитаха защо идва в клуба, от който баща му все още чака неизплатени заплати. Футболистът говори пред колегите от "Дарик" и подчерта, че няма роднинска връзка с легендата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Уважавам Петър Хубчев, но той не ми е баща и нямаме роднинска връзка с него. Отначало ми беше интересно, че някои бъркат този факт, но вече е много досадно да отговарям на този въпрос. Доколкото знам Петър Хубчев има син и дъщеря и заедно със съпругата му живеят в Германия. Моят баща се казва Христофор Хубчев и е треньор по хандбал.

Много го обичам и съм му благодарен  че с майка ми Гергана, са ни отгледали с брат ми такива, каквито сме. Мама е брокерка. Ето и общото с името, но само с името Петър Хубчев. Моят брат се казва така и е бивш футболист. Толкова по темата. Дано вече хората да са по-информирани и да не бъркат кой е баща ми. Кръстен съм Христофор на него. Цялото ми семейство е щастливо, че ще имам шанса отново да играя за любимия ни Левски", коментира Христофор Хубчев.

БЛИЦ припомня, че Петър Хубчев наистина има син, но той се казва Валери и не се занимава с футбол.