Бившият футболист на Левски Давиде Мариани разкри любопитни неща за трансфера си на "Герена", където игра през сезон 2018/19. През изминалата година швейцарският халф беше част от Берое, а в момента е собственост на Шафхаузен в родината си.

„Запитах се сериозно какво ще правя в България. След края на сезона отидох на почивка в Ибиса и какво направиха от Левски? Пратиха ми самолет и ми казаха да идвам до три дни“, спомни си Мариани за трансфера в Левски. Без да се прибира, той се качва за самолета за София.

„В тази държава няма друг клуб като Левски. Това, което изпитах там, надмина всичките ми очаквания“, добави Мариани за сайта schaffhausen24.ch.

„Новият сезон вече беше започнал, вкарах четири гола в първите си пет мача. Изведнъж Шабаб Ал-Ахли се свързаха с мен и искаха да ме купят за 1.5 милиона евро. Треньорът на Левски прие, но при условие, че остана да изиграя още един последен мач“, каза още швейцарският плеймейкър.

С два гола в последния си мач за Левски той се сбогува с отбора, като вече се беше превърнал в един от любимците на „сините“ фенове.