ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Собственикът на Левски Наско Сираков говори пред медиите заради последните събития в клуба, включващи освобождаването на изпълнителния директор Ивайло Ивков и напускането на треньора Станимир Стоилов.

„Случиха се непредвидени събития в клуба. Треньорът Станимир Стоилов напусна непредвидено преди най-важната част от първенството и преди мача с ЦСКА. Заедно с него напуснаха помощниците му и това бе удар по клуба. За мое огромно съжаление това е факт и ние трябва да излезем от тази ситуацията. Треньор на Левски до края на сезона ще бъде Елин Топузаков, като той ще каже кои ще бъдат неговите помощници. Направих всичко възможно Мъри да остане в Левски. В понеделник го извиках и говорихме над един час. Предложих му в УС да вкараме човек от феновете. Той подигравателно ми каза, че ще вкарам човек от „Сини Сърца“, а аз му казах, че ще е човек от Сдружението.

Казах му, че ще оставя Иво Ивков като шеф на правния отдел в клуба, само за да остане. Казах му, че от една година се вижда светлина в тунела. Но той отказа. Поканих Иво Ивков в Левски, но той не може да остане в клуба, защото от доста време се държи арогантно с генералния спонсор на клуба. Без спонсора нямаше да има Мъри, защото той дава 20 млн. за 5 години. Този отбор, благодарение на работата на Мъри, нямаше да се случи без генералния спонсор. Да забраняваш на спонсора да упражнява контрол върху финансовите неща в клуба. Да се държи арогантно и неуважително към мен и към спонсора, не го приемам това поведение на Ивков. Мъри го накара да ми се извини, като дори това не успя да направи като хората. А Ивков аз го доведох в Левски. Този факт за мен вече е приключил.
 Петър Ганев отказа да подпише протокол за освобождаването ва Ивков. Не мога да държа хора в Левски, които блокират работата на клуба. Освен това Ивков настрои Стоилов срещу генералния спонсор“, добави Сираков.


50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Относно помощниците на Стоилов, Сираков сподели: „Разговарях с Тодор Симов и ме предложих да остане като шеф на школата. Той иска да е старши треньор и му пожелах успех. Говорих и с Мечо. От моя гледна точка съм направил всичко за Мъри, като неговото мнение сигурно е различно“, заяви Сираков.

„Имал съм такива разговори. На мен също ми е казвал, че не идва щастлив на работа, но неговите доводи са правилни. Не може да се настройваш от думите на друг човек срещу генералния ни спонсор, при положение, че те не са се намесили в нито едно управленско решение на клуба. Да пришиваш Даниел Боримиров за мен е несериозно“, коментира още мажоритарният собственик на Левски.

Финансистът на клуба Венцислав Димитров обясни т. нар. "договор за управление" с "Палмс Бет" и каза, че според подписаното става дума единствено за препоръки към управата, но няма пряко участие в ръководството.

Самият Сираков каза по темата, че единствените хора, които управляват клуба са тези, записани в търговския регистър.

„Ако някой участва в управлението на клуба, трябва да е вписан в Търговския регистър. Има фантазии за управлението на клуба. Всички подписани договори са консултирани с Ивко Ивков, който бе ползван за правни услуги“, коментира Сираков.

Венцислав Димитров призна, че в бюджета на Левски има дупка, но я определи като "силна намалена" в сравнение с тази отпреди година.

Сираков обяви, че проблемите в клуба са започнали преди два-три месеца и отрече да има вина за провалените сделки с Джо Диксън и "Юнайтед Груп".

Собственикът на Левски бе попитан кой реално взема решенията на "Герена" и посочи Иво Ивков.

"Този клуб и до момента се управлява от Ивайло Ивков като изпълнителна власт. Ще направя одит на всички анекси споразумения, които са подписвани в последната една година и ще го направя веднага след празниците. Когато дойдох имахме само една оферта за по един милион на година за пет години. Аз намирам спонсор, който дава четири пъти повече и стават за един месец лоши.