Последното попълнение на Левски Луан Виана може да направи официалния си дебют за сините в турнира за Купата на България срещу третодивизионния Атлетик (Куклен). Двубоят е планиран за 25 септември от 16:00 часа. От треньорския щаб обмислят този вариант с довода, че двубоят няма да бъде от голяма трудност и бразилецът ще може да навлезе в българския футбол постепенно, форсирането му в игра не е наложително и заради това Виана тренира сутрин с основната група, а следобед се готви индивидуално. Това се налага, защото Луан не е играл официален мач от дълго време и по този начин ще се избегнат контузии.

Съществува и минимална вероятност бразилският нападател да се включи в игра и в двубоя срещу Витоша (Бистрица) от 9-ия кръг на 21 септември. Тогава Левски приема бистричани на стадион "Георги Аспарухов" от 20:00 часа, а след това предстоят тежки мачове срещу ЦСКА, Славия и Лудогорец.

Вчера стана ясно, че двубоят срещу Атлетик (Куклен) ще се проведе на стадион "Локомотив" в Пловдив. Теренът в градчето с население малко над 6000 души е в много добро състояние, но трибуните няма да могат да осигурят необходимата сигурност по време на гостуването на Левски. Със сигурност много фенове от София ще пътуват за визитата на третодивизионния тим. Съществува вариант също така денят и часа на срещата да претърпят промени. Тя бе планувана за 25 септември от 16:00 часа, но може да бъде преместена в друг ден и за по-късен час, за да се играе на осветление. Така в рамките на няколко дни Левски на два пъти ще гостува на "Лаута".

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019