Футболисти, треньори и директори на Левски направиха нещо невиждано. Оказа се, че Петър Хубчев и помощниците му са се отказали от заплатите си, за да облекчат тежкото финансово състояние на клуба. Това разкри изпълнителният директор на "сините" Павел Колев, който е сторил същото.

Без заплати ще работят и останалите служители в клуба, докато обстановката не се нормализира.

Футболистите пък играят без премии от ноември, когато вече се е знаело, че Левски може да има финансови затруднения, а предложението за това е дошло от самите тях.

"Ако някой се направи, че не е чул или не е разбрал това, което ще кажа, той е кръгъл идиот или цели нещо друго. Ще го кажа отново - нито една стотинка от даренията няма да отиде за плащане на заплати, а само по сметката на НАП", подчерта Колев, който говори пред медиите при поднасянето на цветя и венци пред паметника на Васил Левски.

Павел Колев oтвърна на Стефанов и разкри колко е заплатата му

"Единствената причина, поради която не публикуваме имената на всеки отделен дарител, са изискванията на закона за личните данни. Хората не трябва да имат съмнение. Очевидно това се цели. Очевидно това, което се случи в събота, доведе и до активизацията на определени лица, които обичат да шестват в медиите. Аз от моята заплата съм се отказал януари. Докато всички треньори и служители не си получат заплатите, аз нямам морално право да я получа", обясни директорът в Левски.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Не съм единствен, който се отказа от заплатата си. И други хора са го направили. Треньорите се отказаха от заплатите. Футболистите не получават премии от ноември. Те дойдоха при мен и доброволно го направиха, когато се разбра, че можем да имаме проблеми", разкри Павел Колев.

"Прочетох някъде, че Спиерингс взима 30 000 евро? Това са глупости. Не сме подписвали с Ивайло Петков договори за такава сума. Ясно е какво се цели - че Левски е разполагал с неоправдано много пари и са харчени некомпетентно. Тази дезинформация цели абсолютно съзнателно да откаже хората да помагат, но те продължават да го правят. Най-скъпо платеният футболист е подписал с клуба много преди нас. Няма да кажа кой е той, но новите дори не се доближават до него", разясни Павел Колев, който добави, че един от бившите собственици на Левски Александър Ангелов е човекът, направил най-голямото дарение на клуба - близо 140 000 лева.  

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020

Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ/БЛИЦ