Вратарят на Левски Николай Михайлов не е пропуснал и минута футбол, откакто се завърна в родния си клуб. Опитният страж е готов за дербито срещу ЦСКА от 30-ия кръг на първенството, което се явява изключително важно за двата преследвача на лидера Лудогорец. 30-годишният Михайлов се надява победата с 1:0 от 24 февруари да се повтори и утре. Дербито е от 17:15 часа на "Васил Левски".

"Еуфорията беше голяма след победата над ЦСКА през пролетта. Нормално като при всеки мач. Винаги играем както отборът, така и аз - за трите точки, да играем добре и да запазя мрежата суха. Тогава се получиха и трите неща. Зарадвахме феновете, вкарахме гол - автогол всъщност и запазихме мрежата суха, заради което всички бяха щастливи. Надявам се в събота да се поздравим с нова победа", коментира пред Диема Спорт Николай Михайлов.

„Най-много ме е яд за последния мач срещу Лудогорец. Започнахме добре срещата. Наистина в дефанзивен план направихме неща, с които по-скоро ги улеснихме, отколкото да им направим живота тежък. Не видях с нещо тотално да са ни надиграли. Разбира се, няма какво да коментираме - в България те са хегемон през последните 7-8 години. Имат добри футболисти и добър отбор. Ние обаче се противопоставихме доста добре. Имахме шансовете да вкараме гол. Липсваше ни завършващият удар, защото имахме само един в очертанията на вратата, което не е достатъчно. Трябваше да ги поставим под по-голямо напрежение. За съжаление не успяхме, но поне като игра и агресия този път отговорихме за разлика от двубоя на "Герена". За жалост и този път загубихме. Хубавото на футбола е, че през 5 дни имаш мачове. Сега ни предстои нов такъв. Знаем срещу кого играем, а те имаха мач за Купата. Със сигурност ще има промени при тях, ще ги анализираме добре. Знаем добрите и слабите им страни, трябва да се подготвим по най-добрия начин и да успеем да зарадваме нашите привърженици", каза стражът на Левски.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Завръщането ми е правилна стъпка от гледна точка, че играя всеки мач, възвръщам формата си, върнах се и в националния отбор. Всичките неща, които си ги бях подредил в главата като таргети, ми се получиха. Пожелавам си да бъда здрав и да успея да помогна на отбора с каквото мога. Лятото ще има много промени от всякакво естество. Трябва да говоря с ръководството дали влизам в плановете занапред. Знаете какво значи Левски за мен и колко години съм прекарал тук. Със сигурност бих се радвал да остана, но това не е едноличен процес. От януари насам работя с нови агенти. Казал съм им, че нищо не ме интересува до 31 май. Оттам нататък те си говорят и преценяват. Заявил съм и на тях, че приоритет №1 е Левски, а всичко останало идва след това", oбясни Михайлов.

"Аз гледам на нещата като фен, защото през последните 12 години, докато играех в чужбина, бях точно такъв. През това време съм следял единствено и само Левски. Само това ме е интересувало.Знам какво е било: и с финали изгубени, и с шампионски титли изгубени на "Герена". Наистина тежки години за всички левскари. Самият аз се определям като такъв, макар и сега да играя на терена. Опитвам се да помогна с каквото мога, с опита, който съм натрупал", каза националът.

"Трябва да направим всичко за Левски през лятото така, че да бъде конкурентоспособен на Лудогорец. ЦСКА в случая... Един е отборът, който така е малко над останалите. Трябва да успеем да се преборим с тях догодина, ако това е посоката, в която гледаме с ръководството. Дошъл съм да помогна с каквото мога, а оттам нататък да видим къде сме. Участието в Европа е задължително, но не да треперим първи кръг срещу кого ще се паднем и да отпадаме, а да вървим максимално напред и дори класиране в групите за Лига Европа, което няма да е лесно. За мен това трябва да бъде таргетът за клуб като Левски. Всичко друго за мен е пълно разочарование", коментира опитният вратар.

"Пожелавам си победа с 1:0. Ще говоря и с Валери Божинов, той повече познава резултатите. Най-важното е да зарадваме феновете", добави Михайлов. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019