Председателят на сдружение "Сини сърца" Илия Христов беше избран за член на Управителния съвет на ПФК Левски. Заедно с него влизат журналистът Ивайло Цветков-Нойзи, бившият политик Минко Герджиков, бившият финансов директор на "сините" Константин Баждеков и настоящият изпълнителен директор Павел Колев.

"Първото нещо, което в четвъртък ще направим, е среща на Управителния и Надзорния съвет с част от организираните привържениците на Левски. Целта е всички да се обединим с идеята да подпомогнем финансово клуба, докато нещата се стабилизират и се намери генерален спонсор. В никакъв случай привържениците не могат да бъдат основен спонсор. Опитваме се, водят се разговори с различни фирми за подпомагане на Левски. В момента няма финансова помощ от никъде. Състоянието е такова, каквото е от последните дни, седмици и месеци", коментира пред БНР Илия Христов. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Може да има и други играчи, които ще напуснат. И това не е тайна за никого. В исторически план не за пръв път Левски се опитва да гради и клуб, и отбор, почти от нулата. Това е най-тежкият момент в историята на Левски. В съблекалнята ще преобладават български момчета, от нашата школа, които по-добре ще се приспособят към ситуацията. При чужденците ситуацията е различна, нагласата им е различна. За тях Левски е една част от професионалния им път. Ние ще направим всичко, което е по-силите ни, за да спасим Левски. Не визирам себе си, а цялата левскарска общност, Левски да не стигне до фалит. Може да се каже, че Левски е на крачка от обявяването в неплатежоспособност. Мисля, че ще се намери изход. С усилията, които всички полагаме, ще се опитаме да извадим клуба от най-тежката ситуация в неговата история", добави Христов.