ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Вратарят Мартин Полачек подписа договор с Левски за три години. Контрактът стана факт днес, след като словакът премина медицински прегледи и договори личните си условия.

Кариерата на Полачек стартира в Бърно, а след това прави име в Дунайска Стреда и Слован Братислава. Следващата му стъпка е Полша, където играе три сезона за състава на Заглебие Любин. Тази зима преминава в редиците на Млада Болеслав, а от днес е играч на Левски.

С екипа на Слован Полачек е ставал шампион на Словакия, а също така е печелил Суперкупата. Той е на 28 години и направи своя дебют за мъжкия тим на Словакия в контрола срещу Украйна.

"Чувствам се страхотно, чул съм страхотни неща за Левски. Щастлив съм, че съм тук", бяха първите думи на Полачек пред Левски ТВ.

Попитан какво знае за новия си отбор и българския футбол, стражът отговори: "Имам информация от мачовете, които съм играл. Със Слован (Братислава) съм играл срещу Лудогорец, а срещу Заглембе (Любин) играх срещу Славия в Лига Европа. Имам няколко познати, които играят в България и имам информация за българския футбол. Знам, че Левски е голям клуб и играе всяка година за шампионска титла. Много се надявам през новия сезон да успеем."

Любимите му вратари са Мануел Нойер и Давид Де Хеа. 

"Да, познавам Роман Прохазка. Говорили сме по телефона преди да дойда. Казвал ми е страхотни неща за Левски", добави Полачек.