Новият треньор на Левски Георги Дерменджиев даде интервю пред агенция БЛИЦ.

- Г-н Дерменджиев, честито назначение в Левски. Очаквахте ли да ви потърсят от „Герена”?
- Благодаря ви. Вижте, ще бъда откровен с вас. Аз бях свободен агент, както се казва, без отбор. И не бях изненадан, когато ме потърсиха.

- А кога точно ви потърсиха?
- Всичко наистина се случи много бързо. В неделя сутринта ми се обадиха, а по-късно вечерта се срещнах с новия изпълнителен директор на Левски Павел Колев. Разговорът протече гладко, без никакви проблеми. Разбрахме се.

- За какъв срок е договорът ви?
- Нека този и останалите детайли бъдат съобщени от ръководството.

-А кога пътувате за лагера на Левски в Кипър?
- Още днес тръгвам. Първо ще се запозная с момчетата и с обстановката. Искам да поговоря с тях. За играчите е малко или много подобни рокади са стресиращи, защото в рамките на една година Левски има трети треньор. Цялото това текучество няма как да не се отрази върху психологическата им нагласа и настройка.
Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)
-А какво ще кажете на феновете на Левски?
-Да имат търпение. Наистина да имат. Може да прозвучи клиширано, но няма как с магическа пръчка още от утре нещата да потръгнат. Аз имам своя концепция, която ще наложа. Но за да успея аз, за да успее отборът и да бъдат най-после щастливи феновете, е нужно време. Знам, че вече 10 години на „Герена” няма титли и купи и ще направя всичко възможно тази черна серия да спре. Реално погледнато, шансовете за успех през настоящия сезон не са големи, след като тимът отпадна от турнира за Купата на България и е на 10 точки от първото място. Но важното е през пролетта Левски да придобие облик на отбор-победител. Да се положат стабилни основи. Така че – крачка по крачка ще вървим напред. И се надявам феновете да са с нас, както винаги са били.

- Да очакваме ли нови попълнения?
- Ами аз реално от снощи съм се разбрал с ръководството. Нека видя на живо как е отборът, нека вляза в час, както се казва, и тогава ще се мисли по темата. Да, ще има нови футболисти, но засега няма какво повече да ви кажа.

- Не смятате ли, че се заемате с доста тежка задача и че ще ви бъде доста по-трудно в сравнение с Лудогорец?
- Аз съм човек, който обича предизвикателствата. Ако човек не може да носи тежък товар на гърба си, значи не е готов за подобен тип работа. Аз съм готов и поради тази причина се съгласих да поема Левски. Освен това нещата в клуба ще се променят съвсем скоро в доста положителна посока.

- В какъв смисъл ще се променят?
- Във всякакъв – и финансово, и организационно, и спортно-технически.

- На какъв стил ще заложите?
- Едно е сигурно – Левски няма да играе затворено и прекалено предпазливо.

- От думите ви разбирам, че първата цел няма да е купа или титла поради ясни причини. Причини, които споменахте – отборът е аут от Купата и далеч от първата място.
- Първата цел е да върнем публиката на стадиона. Левски има много привърженици. И искам те да са отново по трибуните, както е било навремето. За да се случи това, трябват победи и красив футбол. А има ли победи и красив футбол, ще бъде реализирана и най-бленуваната мечта – титла или купа. Но нека всичко едно по едно...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ