Новото попълнение на Левски Здравко Димитров е талант, но на "Герена" трябва да го вкарат в ред. Запознати разказаха пред "Меридиан Мач" любопитен случай с негово участие. Той е от баражите с Дунав за оставане в Първа лига. Димитров направил голяма прочувка преди първата среща в Русе, когато се сетил по средата на пътя, че е забравил футболните си обувки в София. 

Наложило се пресаташето на Септември Ирина Гороломова да спасява положението. Столичани спечелиха този мач с 1:0, но в ответната среща загубиха с 2:3 и така се стигна до фаталния им двубой с Арда, в който също се провалиха и загубиха мястото си в елита.

Winbet -най-голямото разнообразие от пазари! (18)

Освен това феновете на Левски веднага си припомниха негово интервю от март, в което Здравко Димитров изрази съжаление, че не е продаден на ЦСКА. Както е известно, талантът беше желан и от "армейците".

"Имаше интерес от ЦСКА, както и от други отбори, но засега съм футболист на Септември. Надявам се някой ден да заиграя за ЦСКА, защото съм фен от малък на "червените". Оферта имаше, но двата клуба не се разбраха. Ще тренирам усилено и времето ще покаже дали ще направя някъде трансфер през лятото", обяви тогава Здравко Димитров пред "Дарик".

В столичния Септември халфът записа 31 двубоя през сезон 2018/2019, в които отбеляза и 2 гола и даде 5 асистенции. Полузащитникът е роден на 24 август 1998 година. Играл е още в Ботев (Враца) и Локомотив (София).

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери