Наставникът на Левски Люпко Петрович изведе 20 футболисти на първата тренировка от лятната подготовка. Само двама са новите на този етап - Хеан Деса и Димитър Пиргов. Перуанецът, който подписа 2-годишен договор със „сините“ през месец май, не присъства днес на "Герена", тъй като има визов проблем. Пиргов идва от Славия и днес тренира за сефте с екипа на Левски.

В заниманието се включи и левият защитник Иво Малинов, който за последно игра във "В" група за водения от Тодор Янчев София 2010.

Мигел Бедоя пък дойде на "Герена", за да се сбогува със своите съотборници, тъй като вече беше представен като футболист на кипърския Аполон (Лимасол). Липсваха вратарят Боян Йоргачевич и националите Александър Александров, Венцислав Христов и Джереми де Нойер. На тях е дадена по-дълга почивка.

След наем в Нефтохимик на "Герена" се завърна нападателят Илия Димитров.

"Лукин дойде контузен. Не мога да повярвам, че професионален футболист не е казал на лекарския щаб, че има травма. Мисля, че няма да играе между три и шест месеца. При това положение трябва да вземем не един, а два стопера", каза Люпко Петрович.

"Много от футболистите ги няма - Лукин е контузен, Бурабия е счупил ръката си, докато е карал колело в планината. Бедоя не го броя, той е подписал с друг клуб. Хеан Деса няма виза и затова не е тук. Не знам как ги подписват тези договори", коментира видимо ядосаният Люпко Петрович, който добави още, че няма да разчита и на Джъстин Менголо.