Привлеченият на проби Ервен Онгенда е с големи шансове да получи официално предложение за договор от Левски. С агента му дори са проведени сондажи, за да се уточнят евентуалните финансови претенции на играча, а според шефовете на „Герена" заплатата му няма да бъде пречка, пише „Тема Спорт“. И няма да надвиши месечния бюджет на клуба за възнаграждения.

В последните месеци бяха спестени немалко средства, след като преждевременно бяха прекратени договорите с няколко футболисти. Най-голяма тежест представляваше Симон Сандберг. Шведът получаваше над 15 хиляди евро на месец.

Малко над това ниво се очаква да бъде и стартовата заплата на Онгенда. Двукратният шампион с ПСЖ обаче ще претендира и за бонуси в зависимост от броя на изиграните мачове и отбелязаните голове. Атакуващият футболист вече направи първи тренировки със сините на лагера в Малта.

От щаба не уточняват колко време ще трае пробният му период, но треньорите са запознати с качествата му и са харесали начина му на поведение в заниманията. Не е изключено на по-късен етап от подготовката, след като играе и в контроли, Онгенда да мине медицински прегледи в клиника в столицата Валета.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018