Борислав Кьосев е новият старши треньор на Спортист (Своге), обявиха от клуба. Роденият през 1980 г. специалист прие да оглави тима от Втора лига, след като напусна Левски. Кьосев беше в школата на "сините" от 2014 година, а преди това работи в ДИТ. Той е в основата на успехите на набор 2002 на Левски, които вече изпратиха футболисти в представителния тим. 

Спортист ще бъде първи професионален отбор в кариерата на Борислав Кьосев. Младият специалист е поредният треньор, напуснал школата на "сините" в последните месеци.

"Продължаваме линията да даваме шанс на млади треньори. Така бе с Ивайло Василев, така е и с Борислав Кьосев. Той е човек, който кипи от ентусиазъм и иска да работи. Това са ми първите впечатления от него. Разбрахме се изключително бързо. Мисля, че той ще пренесе своето желание за успехи и върху футболистите, а това ще доведе до необходимите резултати“, каза председателят на Управителния съвет на Спортист Петър Веселинов.

 Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

„Много съм щастлив, че ще имам възможността да работя в Спортист (Своге). От известно време разговаряме с президента на клуба Петър Веселинов. Това е истинско предизвикателство. Първа стъпка за мен в мъжкия футбол. Аз съм човек, който има високи цели. Аз съм максималист в това, което правя“, бяха първите думи на Борислав Кьосев.

"През следващия сезон искам Спортист да преследва високите цели, които имаше и през изминалата година. Трябва да надграждаме. Следях отбора. Тук има много добра основа, опитни футболисти и някои млади момчета, които имат добър потенциал. Следващият период от няколко седмици е изключително важен, защото трябва да изградим отбора. Знаете, че 80% от успеха се дължи на футболистите. Щастлив съм, че ще работя и с опитни футболисти, които имат изключително голям опит в професионалния футбол“, допълни още Кьосев.