Изпълнителният директор на Левски Павел Колев логично не бе доволен след загубата с 0:2 от Лудогорец в дербито от 29-ия кръг и трети в плейофите на Първа лига, но заяви, че младите футболисти са бъдещето на клуба и феновете трябва да имат търпение.

„Имаме сериозен проблем с терена, не съм експерт, но ми беше казано, че няма как да проведем мача на нашия стадион, ако искаме да играем до края на сезона на нашия си стадион. Има пукната тръба под терена“, обясни Павел Колев защо мачът се е играл на Националния стадион „Васил Левски“.

„Нарушението на Иван Горанов е очевидно и не можем да кажем на черното – бяло. Дали трябва да се покаже директен червен картон? За мен не. Отдавна правилата са такива, че не трябва да има двойно наказание. За съжаление Горанов няма да играе срещу ЦСКА, имаме циркулация на футболисти. Левски има млади футболисти, които могат да играят, защото това е бъдещето на този клуб. Имах възможност да гледам мача със скаути и всички харесаха изявите на нашите играчи. Имат какво да учат тактически, но ако им се гласува доверие, ще разкрият потенциала си. Налагането на млади футболисти не значи абдикация от сериозните цели за Левски. Ясно е, че в Черно море или Берое е много по-лесно да се наложи млад футболист, отколкото тук. Пътят ще е тежък, а феновете трябва да имат търпение, а мисля че те го имат. Отборът не се е променил драстично с есента, но вече играят повече българи и юноши от школата”, продължи изпълнителният директор.

„Не искам да влизам в полемика за декларацията на БФС. Мачът с ЦСКА е важен за Левски, винаги е бил важен, без значение какъв цвят на екипа носи отборът, с който ще играем. Мислим мач за мач и се надяваме публиката да ни подкрепи. Сега субективните фактори ги оставям на други хора, тъй като вече не мога да коментирам тези неща. Също мисля, че не трябва да се критикуват много съдиите, но когато има грешки трябва да се отбелязват. Не е полезно, тъй като и днес смятам, че Лудогорец беше по-добър от нас в един момент нататък. Изпуснахме да се хванем в добрия момент за нас и да ги затрудним”, завърши шефът на „сините“.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019