Изпълнителният директор на Левски Павел Колев увери "синя" България, че темата с евролиценза на клуба ще има положителна развръзка. Както е известно, от "Герена" трябва да покрият дълг от около 2 милиона лева до 28 февруари. Колев обясни, че всичко се развива в положителна насока и се надява още преди уречената дата всичко да бъде решено.

"Това е една колкото значима, толкова и тъжна дата в историята на България. За футболен клуб Левски това е по-специална дата, защото почитаме нашия патрон. В този ден си препрочитам какво се е случило с Левски. Това е показателно за начина, по който българите разсъждаваме. Хубаво е да си даваме сметка както за добрите ни страни, така и за недостатъците и да работим върху тяхното отстраняване. Надявам се нещата да се успокоят спортно-технически. Ясно е, че имаме проблеми. Няма забавени заплати, футболистите са получили всичко, което трябва да получат", каза Колев, който беше част от делегацията на Левски, която днес поднесе венци и цветя на паметника на Васил Левски по случай 146-ата годишнина от кончината на Апостола на Свободата. 

"Работим по изчистването на задълженията и преструктурирането на Левски. От новия сезон трябва да заработи една администрация в пълен капацитет.  Възможно е да привлечем нови играчи. Водим разговори, но е сложна ситуацията. Левски не е склонен в момента да инвестира много средства във футболист, който не е проучен внимателно. Ще направим трансфер, само ако сме сигурни, че футболистът ще ни помогне. Надявам се проблемът с лицензирането да се разреши преди 28 февруари. Не е стриктна толкова датата. По-скоро трябва да покажем добра воля в плащанията. До този момент сме изчистили всички задължения. Остана само да се справим с най-голямото, което влиза в лиценза на УЕФА", каза Колев. 

"Със Станислав Манолев се познавам много добре. Истината е, че говорихме. Той самият го призна. Аз с него се бях разбрал какви са условията на Левски. Той изрази неудовлетворение от някои от тях. Бях категоричен, че няма да ги променим по редица причини. Левски трябва да работи в перспектива няколко години напред. Идеята беше Манолев да се пребори за това, което трябваше да му се случи. Очевидно Лудогорец му е приложил по-добри условия", каза шефът в клуба от "Герена".

"На първо място трябва да го има Левски като футболен клуб, а след това ще мислим за конкуренция. Не очаквам да има изненади на 6 март, очаквам да има нов собственик. Не мисля, че ще бъдат трима", каза още Павел Колев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка