Сдружение "Сини Сърца" пуска специален артикул в своя официален магазин в чест на 90-годишнината от първата титла на „сините“.

Артикулът представлява реплика на златния медал, с който са наградени тогавашните герои в „синьо“, а той върви в комплект с възпоменателна значка, отбелязваща този значим успех.

Съобщението на Сдружение "Сини Сърца":

„Скъпи приятели,

Днес честваме 90 години от първата шампионска титла на любимия отбор. На 3 октомври 1933 г. съдията Иван Йонов извежда „Левски“ София и Шипченски сокол (Варна) във финала за държавно първенство по футбол. Мачът се играе на игрището на АС’23. Председател на „Левски“ е Петър Стоянович, а треньор е друг основател на клуба: Цветан Генев – Цеко Генерала, с помощник Иван Радоев – Баба Рада.

За столичани на терена излизат Ради Мазников, Никола Николов – Бачо Кольо, Александър Христов (капитан), Борислав Габровски, Николай Димитров – Фъц, Константин Ефремов – Жабчо, Коста Жеков, Михаил Лозанов – Танка, Асен Панчев – Панчето, Асен Пешев - Капуй и Стефан Георгиев.

„Сините“ от София побеждават варненци с 3:1 с голове на Коста Жеков, Асен Пешев – Капуй и Асен Панчев – Панчето, а почетното попадение за „соколите" е дело на капитана Илия Булашев. Така „Левски“ става шампион за пръв път в своята история, но това далеч няма да е последната титла във витрината на клуба. Голмайстор на шампионата през 1933 г. става Асен Пешев - Капуй с 27 гола.

В знак на почит създадохме нов артикул от колекция „Памет“: реплика на златния медал, с който са наградени тогавашните герои в „синьо“. Той върви в комплект с възпоменателна значка, отбелязваща този значим успех.

Можете да закупите изделието в официалния магазин на ПФК „Левски" на Герена или онлайн на https://fanshop.levski.bg от утре, 4 октомври.

Цена на артикула: 140 лв.

Пази името на „Левски“ чисто“.